Beton Ex

Beton Ex

RAZGRAĐIVAČ BETONSKIH I CEMENTNIH OSTATAKA

Za uklanjanje cementnih ostataka i maltera potrebni su proizvodi na bazi kiseline. Samo na taj način se mogu ukloniti cementni slojevi. “Eliminisanje” tj.  Pokrivanje uljnim ili voštanim  agensima nije trajno rešenje, jer se posle nekog vremena cementni ostaci ponovo lepe. Potreban je veliki napor da se takve površine ponovo dovedu u red.

Opis: Beton Ex sadrži mešavinu specijalnih kiselina kao i komponente za poboljašanje čišćenja.

Beton Ex rastvara i uklanja površinske nečistoće kao što su: ostaci maltera, cementa, tvrokornu prljavštinu, rđu i kamenac.

Beton Ex je univerzalno sredstvo koje se može primeniti nakon postavljanja pločica, za čišćenje fasada – praktično svuda gde treba očistiti keramičke pločice, prirodni i veštački kamen. Beton Ex uglavnom se koristi u spoljašnjem prostoru i građevinarstvu.

Podloge: Sve površine otporne na kiseline mogu se očistiti razgrađivačem betonskih i cementnih ostataka npr. keramičke pločice, cigla, glina, tvrdo pečena cigla kao i betonski zidovi, betonski podovi  kao i vecina prirodnog kamena.

Napomena: Ovaj proizvod nije pogodan za polirane i brušene krečnjačke površine (mermer, betonske spomenike). Za brušene i grube krečne i betonske površine razrediti proizvod min 1:20. U prirodnom kamenu koji sadrži gvožđe (na primer Serizzo) može doći do promene boje materijala u žuto (rđa).

Primena: Razblažite Razgrađivač betonskih i cementnih ostataka u razmeri od 1:1 do 1:20, naneti na prethodno navlaženu površinu, ostaviti da deluje, nakon toga isprati sa puno vode.

Pokrivnost: oko 30-50 m² /litar u zavisnosti od vrste i količine zaprljanja.

Skladištenje: Zatvoren, na hladnom mestu moze da se cuva i do 5 godina.

Zaštita životne sredine: Sadržaj aktivne materije je biorazgradiv prema WRMG-u. Bez fosfata. Sadržaj kiselih komponenti u velikoj meri se neutrališu tokom procesa čišćenja. Klase 1  prema VwVwS  od 17.5.99.

Pogodno za:

-       Ploče za šalovanje i alate

-       Betonske kalupe

-       Vozila za silose i silose

-       Mašine za mešanje i mešalice

-       Transportna vozila i transportne sisteme

-       Industrijske i popločane podove

 

Pakovanje: 33kg

Katalog proizvoda

Proizvodi