Anti Fly System

Anti Fly System

Kako u kućnom okruženju tako i u HORECA sektoru (hoteli, restorani,kafići) insekti mogu stvarati neprijatne i nehigijenske sanitarne probleme.

Piretrin je prirodni insekticid, koji se dobija ektrakcijom eteričnih ulja iz cveta glavočika. Brzo delovanje priretrina nastaje iz sposobnosti ovog jedinjenja da blokira normalne funkcije nervnog sistema kod insekata. Na prvom mestu imaju egzitatorni efekat (koji ih odbija ili tera), zatim nastupa potpuna paraliza, koja potpuno onemogućava insekte. Piretrin se često koristi u kombinaciji sa piperonilbutoksidom koji pojačava dejstvo na taj način što telu insekta ne dozvoljava detoksikaciju apsorbovanog insekticida. Pored toga piretrin ima snazno dejstvo za teranje komaraca i drugih insekata koji napadaju hranu, kao i dejstvo protiv štetočina na kućnim ljubimcima.

Zašto Anti Fly System?

 Kako u kućnom okruženju tako i u HORECA sektoru (hoteli, restorani,kafići) insekti mogu stvarati neprijatne i nehigijenske sanitarne probleme. Ako se uzme u obzir činjenica, da se muve po pravilu zadržavaju u nehigijenskim oblastima kao što su kanalizacije, smeće i izmet, lako se može zaključiti da njihovo prisustvo u stambenom prostoru i restoranima predstavlja opasnost po zdravlje svih korisnika. Bolesti i zaraze najcesce nastaju pri direktnom kontaktu muva i njihovog izmeta i drugih njihovih izlučevina sa namirnicama. Sledeci neprijatni insekt je komarac, koji svojim zujanjem i ujedima može uništiti prijatno veče gostima restorana. Prirodni insekticid piretrin ima snazan odbojni efekat, tako uspeva da stvori neprobojnu barijeru protiv insekata i pomaže da se ovaj problem lako i bez puno ulaganja drži pod kontrolom.

Tehnički podaci o Anti Fly Systemu:

Za garanciju neprekidne i efikasne zaštite, insekticid Anti Fly System se mora koristiti u kombinaciji sa Air Power Mini automatskim dozatorom. Jedan sprej od 250 ml dovoljan je za oko 3.000 prskanja. Iz toga proizilazi da je jedna boca spreja u dozatoru koji prska 24h neprestano svakih 15 minuta, dovoljna za jedan mesec upotrebe.

Oblasti upotrebe:

Kao i većina insekticida, i prirodni piretrin deluje kontaktno. Da bi se sprečilo nedovoljno doziranje proizvoda, Anti Fly System se uglavnom koristiti u zatvorenim prostorima u kojima insekti predstavljaju problem. Klasični primeri za to su kantine, ulazi u hotele, restorani, barovi, pabovi, prodavnice, piljarnice, pogoni za preradu mesa, kao i svi prostori u kojima se čuvaju ili prerađuju namirnice (pri tome dozator mora biti udaljen najmanje dva metra od namirnica).

Bezbednost proizvoda:

Prirodni piretrin i piperonilbutoksid generalno nisu opasni za ljude i toplokrvna živa bića, jer se ova dva sastojka brzo i bezbedno razlazu u vazduhu . Piretrin je veoma osetljiv na svetlost, deluje odbojnim i neurotoksičnim efektom sa velikom efikasnoscu, nema respiratorno dejstvo. Pored toga količina od 75 μl (mikrolitara) po jednom prskanju ne predstavlja nikakvu opasnost za nekoga u prostoriji.

Karakteristike Anti Fly System proizvoda :

-  Anti Fly System rešava problem sa letećim insektima u prostorijama

-  Iznad svega ekonomski opravdan

-  Bezopasan za ljude i sisare

-  Nema samo uništavajući efekat, nego i odbijajući efekat, koji na taj način sprečava insekte da se ugnjezde u prostoriji

-  Deluje protiv svih letećih insekata, posebno protiv muva i komaraca

-  Može da se koristi u prisustvu prehrambenih proizvoda

-  Jedna jedina sprej doza Anti Fly Systema dovoljna je za oko 3.000 prskanja

Pakovanje: 250ml

Katalog proizvoda

Proizvodi