Rofa 

- Za kontrolu insekata u stajama -

Štedi novac: manja upotreba insekticida

Štedi vreme: brzo raspršivanje

Mala težina, lak za rad

Raznolika primena

ULV rotirajuća mlaznica stvara mikroskopski male kapljice koje lebde u vazduhu nekoliko minuta i padaju izuzetno polako. Konstantno letenje insekata automatski dovodi do uspešnog tretiranja koji teško da može da se postigne nekim drugim procesom prskanja. Raspon veličine kapljica se definiše tako da evidentno ne predstavljaju problem za udisanje (približno 35 µ = 0,035 mm). 

Ovaj proces je uspešna kontrola insekata u budućnosti!  

Muve, bubašvabe i komarci su najveće zlo u štalama jer su oni prenosnici bolesti i unose nemir u staje. Izazivaju stres kod stoke, pilića i svinja te na taj način ometaju uzgoj i tovljenje.  

Uz ROFA-u štetočine mogu biti efikasno i efektivno pod kontrolom.  

Upotreba manje količine insekticida 

Za štalu veličine 500 m2, potrebno je samo 50-80 ml preparata.  

Od 1 ml preparata, velika brzina rotiranja od 12000 rpm stvara 45 miliona kapljica, koje se ujednačeno raspoređuju po prostoriji. Na ovaj način je potrošnja znatno manja nego kod konvencionalnih procesa.  

Manje vremena

Za 500 m2 potrebno vam je samo 5-7 minuta!  

Kroz brzu rotaciju i ventilator okrenut na dole, medijum se ujednačeno distribuira i do 7 m širine. Jednostavno hodajte niz središnji prolaz i prskajte boksove prvo sa jedne pa onda sa druge strane. Preskače se vreme pripreme jer se preparat koristi u nerastvorenom obliku.

Tehnički podaci: 

Zapremina kontejnera              500 ml 

Težina                                   2,4 kg (težina kad je prazan) 

Pogon                                    punjive baterije 

Vreme rada                             oko 60 min 

Lak za rukovanje

ROFA je nezamislivo lak za rukovanje. Napunite uređaj preparatom, uključite dugme na opremi, podesite ventil za zatvaranje na plavo za leteće insekte i.....krenite. Uz to ROFA je težak samo 2,4 kg plus mala količina nerastvorenog preparata.

Raznolikost primene

Tehnologija ovog novog uređaja je uspešno testirana zajedno sa ekološkim, biorazgradivim preparatima u okviru praktičnih eksperimenata od starne Federalne kancelarije za zdravlje u Berlinu. Na primer, prirodni ekstrakti piretruma su korišćeni za bubašvabe u industriji hrane kao i u stajama protiv letećih insekata. Aktivni sastojak se ističe momentalnim, veoma uspešnim ubijanjem zajedno sa izuzetno skromnom potrošnjom. 

Prilikom upotrebe preparata, morate pročitati napomene proizvođača.  

Mantis kompanija ima više od 30 godina iskustva u razvoju i proizvodnji ULV sistema za prskanje. Dati proizvodi se ističu kvalitetom i efikasnošću do iste mere do koje se MANKAR® ističe u primeni tečnih jedinjenja supstanci:

 MAFEX® 

- Zaštita krompira i voća

MAFEX fini uređaji za prskanje za tretiranje sa, na primer, inhibitorima klijanja, agensima za zaštitu, voskovima, itd. 

ROFA®

- Kontrola insekata u stajama

ROFA ULV uređaji za prskanje za ekonomičnu i efikasnu primenu insekticida.

 

RofaRofaRofaRofa