BLUELITE-NET sistem je inovativno i tehnički poboljšano rešenje za podzemno navodnjavanje, pri kojem se štedi voda, npr. kod stabala ili sportskih terena.

 Sastoji se iz cevi za navodnjavanje  , koja provodi vodu u zaštitni vuneni omotač BLUELITE-COVER   B   i dalje dovodi vodu u LITE-NET  gde se voda raspoređuje u različite slojeve tla.
Vuneni omotač raspoređjuje vodu linearno kroz cev za navodnjavanje i A omogućava veći kontakt vode i tla, štiti otvore na cevima protiv urastanja korena i protiv začepljenja sitnim česticama.

Kroz podzemno navodnjavanje ne dolazi do isparavanja, zapletenosti korena ili površinskog preplavljivanja, pri čemu se troškovi za obradu površina smanjuju. Navodnjavanje je moguće, čak i u slučaju kada su travnjaci tek obrađeni ili pokošeni. Prednost otvorene i fleksibilne mreže je u tome što mogu biti ugrađene na bilo koju dubinu. Koreni biljaka uz njih nesmetano rastu ili se uz mrežu učvrste i tako 100% sačuvane vode mogu da koriste po potrebi. Takođe u početnim fazama rasta, biljke su optimalno snabdevene.
U poređenju sa navodnjavanjem rasprskivačima uštedi se i do 70 % vode