Priključni uređaji za velike površine

Priključni uređaji pogodni su za upotrebu na velikim površinama kod kultura u redovima, travnatim površinama i putevima ili mestima oivičeni vodenim površinama.

drive-e-varimant-two-s_25_flex VARIMANT-ONE-S mankar-drive
mankar-unima-one-es-40-flex mankar-unima-two-e-80-flex mankar-varimant-one-s-40-flex
mankar-varimant-two-s-40-flex    

 

Područja primene

 

MANKAR® ULV sistemi za prskanje nude specijalizovana rešenja za upotrebu herbicida

U specijalnim kulturama                                         i ostalim oblastima primene kao npr                                
Rasadnicima sadnica  Pogonima sa solarnim pogonima
Rasadnicima božićnih četinara Teniskim ili sportskim terenima sa šljakom
Voćarstvu i vinogradarstvu  Travnjacima 
Povrtarstvu  Indsutrijskim površinama
Ukrasnim biljkama  Komunalnim površinama
Šumarstvu    Baštovanstvu i pejzažnom arhitekturom
Plantažama energetskog drveta Poljoprivredna eksperimentalna tehnika
 

U rasadnicima sadnica postoje različita polja primene za MANKAR uređaje. Za ponovno prskanje zaboravljenih/preskočenih mesta i za pojedinačno stojeća stabla preporučuju se fleksibilno upotrebljivi ručni uređaji. Za tretiranje kultura u redovima, u zavisnosti od veličine površina veoma su pogodni uređaji na guranje ili priključni uređaji.

U rasadnicima božićnih četinara posebno se dobro pokazao model MANKAR-TWO 110 Flex uređaji na guranje, kao i UNIMA-TWO-P 110 Flex. Dodatno se često upotrebljava i jedan ručni uređaj. 

U voćarstvu i vinogradarstvu najviše se traže priključni uređaji. Kako na ravnim površinama, tako i na površinama sa kosinama pogodni su VARIMANT-ONE i VARIMANT-TWO modeli. Moguće su i posebne izrade za specijalne potrebe. 

U povrtarstvu rado se koriste ručni uređaji, kao i uređaji na guranje. Kada su potrebni priključni uređaji, često su potrebne posebne izrade, za npr. tretiranje više redova odjednom. 

Kod ukrasnih biljaka najčešće se koriste ručni uređaji MANKAR-HQ, kao i uređaji na guranje gde se preporučuju MANKAR-ONE i MANKAR-TWO. 

U šumarstvu se najviše u upotrebi su MANTRA, jer one pružaju fleksibilnost i na neprohodnim oblastima. 

U plantažama energetskog drveta. U zavisnosti od veličine površine gajenja, pre svega se koriste MANKAR-TWO modeli na guranje ili UNIMA modeli. 

Kod baštovanstva i pejzažne arhitekture u borbi protiv korova najviše se upotrebljavaju ručni uređaji. Na putevima i površinama oivičeni vodenim površinama preporučuju se uređaji na guranje sa „select“-funkcijom ili kod velikih površina preporučuju se priključni uređaji. Za upotrebu selektivnih herbicida na travnatim površinama interesantni su priključni uređaji, kao što su VARIMANT ili UNIMA modeli. 

Na komunalnim površinama i industrijskim površinama tretiraju se takve površine koje spadaju neobrađene površine. Upotreba herbicida koji se prskaju dozvoljeni su ako se radi o vodom oivičenim površinama i ako ima stvarnu svrha. Na putevima i površinama oivičeni vodom preporučuju se uređaji na guranje sa „select“-funkcijom ili UNIMA-E modeli. U lejama sa cvećem ili šibljem preporučuju se fleksibilni ručni uređaji. 

Na teniskim i sportskim terenima sa šljakom najviše se koriste uređaji na guranje ili priključne mašine. 

Na površinama sa otvorenim solarnim pogonima najviše se koriste ručni uređaji, za postizanje velike razdaljine i dopiranje ispod solarnih panela. 

U poljoprivrednim eksperimentalnim tehnikama potrebno je tačno ograničavanje parcela. To se najbolje postiže ili uređajima na guranje ili priključnim uređajima kao i specijalnim izradama sa specijalnim kapuljačama.